Askøy Fotball historisk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

(Foto: AV/privat)

Askøy Fotball har i år klart den bragden å rykke opp med hele 4 lag(!) på seniornivå. Både 1. og 2. lagene for herrer og kvinner klatret i divisjonssystemene.

Fire opprykk med seniorlag i samme klubb har ikke skjedd i Norge før, og dermed har Askøy Fotball satt Norgesrekord, samt satt Askøyfotballen på (fotball)Norgeskartet.

A-lag herre rykket opp til 3. div og spill i nasjonal liga. Det har vært en svært god sesong for A-laget, som har lagt øverst på tabellen gjennom hele sesongen. Laget endte til slutt på 19 seire og 3 uavgjort og ingen tap.

A-lag kvinner rykket opp til 3. divisjon. Som herrene har også damene lagt øverst på tabellen, stort sett, gjennom hele sesongen. De tok seg gjennom sesongen med 18 seire, 2 uavgjort og ingen tap. Laget er imponerende nok det eneste kvinnelaget i Hordaland som ikke har tapt en kamp denne sesongen. (Forrige gang de tapte en kamp var i mai 2022!)

Rekruttlagene fortsatte opprykksfesten, og begge lagene rykket opp fra 5. til 4. divisjon.

Styreleder Odd Medhus er imponert over de gode resultatene. «Her ser vi verdien av at tre klubber har slått seg sammen. Askøy Fotballklubb, Follese fotballklubb og Askøy Sportsklubb har alle blitt en del av den nye klubben, og dette hadde vi ikke vi fått til om vi fortsatt hadde vært tre klubber. Disse opprykkene viser styrken av å være større«, sier Medhus.

«Opprykkene viser også den gode jobben som er gjort siden vi ble slått sammen som klubb. Nå er vi kjempestolte og glad over at vi fikk det til. Vi har unge seniorlag i Askøy Fotball, og dette er en kjempemulighet for de unge som kommer opp til å vise seg frem», avslutter Styrelederen.

(Uttalelser fra Styreleder hentet fra artikkel i Askøyværingen datert 23.oktober).

Relaterte innlegg